Osvěžující rajčatový salát s mátou

V teplých dnech nejlépe chutnají lehká a osvěžující jídla. A přesně takovým pokrmem je rajčatový salát s mátou. Připravte si ho podle receptu Jakvkuchyni.cz!
V teplých dnech nejlépe chutnají lehká a osvěžující jídla. A přesně takovým pokrmem je rajčatový salát s mátou. Připravte si ho podle receptu Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rajčata 500g
    sýr 100g feta
    olivový olej 2lžíce
    cibule 1ks červená
    okurka 1ks salátová
    máta svazek
    citrón 1ks šťáva
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Rajčata, cibuli a okurku nakrájíme na malé kousky. 
  2. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a solí. 
  3. Vše promícháme a navrch přidáme kousky sýru feta a lístky máty. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: K salátu můžeme přikusovat čerstvé domácí pečivo. Vyzkoušejte třeba domácí italskou foccaciu s rajčaty; domácí preclíky nebo domácí chlebovou bagetu. Přejeme dobrou chuť!

Obsah obalu od feta sýru stačí pořádně vyprázdnit může putovat do kontejneru na plasty. Pokud chceme vytřídit obaly od olejů, nezapomeňte, že by neměly být mastné. Můžeme je také použít na sbírání oleje z fritování či smažení a pak v nich rovnou tuky a oleje vytřídit do speciálních nádob.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*