Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
    
| 
 | 
 
Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
45 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
hovězí maso
500g
hovězí svíčková
 
pepř
7kuliček
 
nové koření
4kuličky
 
mrkev
2ks
 
petržel
2ks
 
bobkový list
2ks
 
cibule
1ks
 
smetana
1ks
 
cukr
1lžička
 
ocet
1lžička
 
celer
1/2ks
  | 
Pokyny    
- Zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky.
 - Maso osolíme, opepříme a rychle osmahneme ze všech stran.
 - Pak ho vyndáme a do pekáčku s olejem přidáme zeleninu, kterou chvíli smažíme.
 - K zelenině přidáme cukr a následně ocet.
 - Zeleninu podlejeme vodou, přidáme veškeré koření a vložíme maso.
 - Směs umístíme do trouby, která je rozehřátá na 190 °C a pečeme 20 minut.
 - Snížíme teplotu na 170 °C a pečeme přibližně hodinu.
 - Zkontrolujeme, zda je maso měkké a pokud ano, dáme si ho na stranu.
 - Zeleninu oddělíme od koření a rozmixujeme ji ponorným mixérem.
 - K rozmixované zelenině přilijeme smetanu, abychom docílili požadované konzistence.
 - Maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.
 
Třídicí okénko:
Věděli jste, že všechny odřezky ze zeleniny můžete vyhodit do nádob s označením “bioodpad”? Právě do tam patří veškeré zbytky ovoce, zeleniny, čajové sáčky, kávová sedlina, zbytky rostlin, nebo třeba i listí a tráva.
