Šťavnatá krkovice s hořčicí a bylinkami

Hořčičná marináda se k vepřovému masu hodí skvěle!Vyzkoušet ji můžeme jak při letním grilování, tak i doma, kdy maso marinádou potřeme a dopečeme v troubě, aby bylo hezky měkké, šťavnaté a chuťově výrazné. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Hořčičná marináda se k vepřovému masu hodí skvěle!Vyzkoušet ji můžeme jak při letním grilování, tak i doma, kdy maso marinádou potřeme a dopečeme v troubě, aby bylo hezky měkké, šťavnaté a chuťově výrazné. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    olej 7lžic olivový
    Krkovice 4plátky vepřová
    česnek 2stroužky
    hořčice 2lžíce dijonská
    cibule 1ks
    olej na smažení
    tymián několik snítek čerstvý
Pokyny
  1. Krkovici nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Z olivového oleje, hořčice, utřeného česneku a tymiánu připravíme marinádu.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany zprudka opečeme.
  4. Takto připravené maso vyskládáme do pekáče a potřeme silnou vrstvou hořčično-bylinkové marinády.
  5. Ve výpeku v pánvi opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a nakonec ji rozložíme na potřené maso. Lehce podlijeme.
  6. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme dopéct do trouby na 180 °C asi na 30 minut.
  7. Nakonec alobal sundáme a pod grilem dopečeme, aby bylo maso hezky zlaté.
  8. Podáváme s brambory.

Plastový obal od masa můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Předtím je stačí vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a měli bychom zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím. Rostlinné části - jako slupky od cibule či česneku patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*