Žebra se salátem Coleslaw

Vepřová žebírka jsou skvělá na gril, připravit je ale můžeme také v troubě. Pro odlehčení můžeme použít jako přílohu salát Coleslaw, protože se společně skvěle doplňují. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Vepřová žebírka jsou skvělá na gril, připravit je ale můžeme také v troubě. Pro odlehčení můžeme použít jako přílohu salát Coleslaw, protože se společně skvěle doplňují. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Žebra a marináda
    vepřová žebra 2kg masitá
    sójová omáčka 7lžic kvalitní
    kečup 6lžic
    česnek 4stroužky
    olej 3lžíce
    cukr 3lžičky
Salát
    zelí 500g bílé
    majonéza 100g
    jogurt 100g smetanový
    cukr 3lžičky
    mrkev 2ks středně velká
    ocet 2lžíce
    smetana 1lžíce zakysaná
    cibule 1ks
    celer 1/3ks malý
Pokyny
Žebra a marináda
  1. Všechny suroviny smícháme dohromady.
  2. Maso osolíme, opepříme a potřeme marinádou.
  3. V uzavřené nádobě necháme nejméně přes noc odležet v lednici.
  4. Druhý den žebra přendáme do pekáče, troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zakryté alobalem asi 90 minut.
  5. Nakonec alobal sejmeme a dopečeme bez něj dalších asi 15 minut.
Salát
  1. Zelí nakrouháme najemno a asi 10 minut ho rukou promačkáváme, aby zkřehlo.
  2. Přendáme ho do mísy, přidáme nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli.
  3. Z majonézy, jogurtu, zakysané smetany, octa, cukru, soli a pepře připravíme zálivku, kterou přidáme k zelenině a promícháme.

Pokud při vaření použijeme zelí ze sklenice, pak můžeme skleněnou láhev znovu použít (re-use), nebo vytřídit do kontejneru na sklo. Sklo nemusíme před tříděním vymývat - drobné znečištění nevadí, stejně tak nevadí etikety ani kovová víčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*