Špenátový salát se žampiony, slaninou a vejci

Křupavý salát, který zasytí a zároveň je šťavnatý a křupavý. Tato barevná kombinace baby špenátu, žampionů, vajec a dokřupava opečené slaniny je ideální na rychlý oběd nebo na večeři. Skvěle ho doplní dresink z vinného octa, hořčice a výpeku, který mu dodá výjimečnou chuť. Připravte si křupavý špenátový salát se žampiony, vejci a křupavou slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Křupavý salát, který zasytí a zároveň je šťavnatý a křupavý. Tato barevná kombinace baby špenátu, žampionů, vajec a dokřupava opečené slaniny je ideální na rychlý oběd nebo na večeři. Skvěle ho doplní dresink z vinného octa, hořčice a výpeku, který mu dodá výjimečnou chuť. Připravte si křupavý špenátový salát se žampiony, vejci a křupavou slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    žampiony cca 250g
    špenát cca 200 - 250g baby
    slanina 200g výpek ze slaniny budeme potřebovat
    vejce 4ks vařené
    ocet 2lžíce červený vinný
    cibule 1ks červená
    hořčice 1lžička dijonská
    pepř čerstvě mletý
Pokyny
  1. Vejce uvaříme dle chuti - natvrdo nebo nahniličko.
  2. Nakrájenou slaninu orestujeme dokřupava. Děrovanou naběračkou ji vyjmeme z tuku a přidáme do salátu. Tuk slijeme do mističky a promícháme ho s octem a hořčicí, aby nám vznikla zálivka.
  3. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na malém množství oleje (nebo na výpeku ze slaniny).
  4. Špenát omyjeme a osušíme, cibuli nakrájíme na tenké proužky.
  5. Ve větší míse promícháme špenát, cibuli a žampiony.
  6. Salát zalijeme připraveným teplým dresinkem a podáváme ozdobený vejci, posypaný špetkou soli a čerstvě mletým pepřem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Pokud nemáte rádi syrovou cibuli, přihoďte ji na velmi krátkou dobu na pánev k žampionům.

Obaly od slaniny a žampionů, pokud jsou plastové, vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Vaječné skořápky můžeme bez obav vytřídit do bioodpadu, případně je využít na vlastním kompostu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*