Smažené růže – sladká pochoutka

Připravovala se o Velikonocích na Tlustý čtvrtek, ale pochutnáte si na ní kdykoli během roku.
Připravovala se o Velikonocích na Tlustý čtvrtek, ale pochutnáte si na ní kdykoli během roku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 růží
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 60g
    cukr 2lžíce
    žloutek 2ks
    mléko 3lžíce
    bílé víno 3lžíce
    olej na smažení
Pokyny
  1. Mouku vysypte do mísy a osolte ji. Pak do ní rozdrobte vychlazené máslo, přidejte cukr a žloutky.
  2. Přilijte mléko a víno, promíchejte a vypracujte pevné těsto (asi jako na nudle), které na válu rozválejte natenko.
  3. Formičkou vykrajujte hvězdičky tří velikostí (od každé budete potřebovat stejné množství), uprostřed je potřete bílkem, a postupně klaďte vždy od největší po nejmenší na sebe.
  4. Poskládanou růži uprostřed stlačte koncem vařečky, který jste předtím ponořili do mouky, aby se těsta spojila.
  5. Smažte ve větším množství oleje.
  6. Vyjměte, nechte okapat na papírovém ubrousku a pak pocukrujte.
  7. Na závěr dejte do středu každé růže trochu jahodové nebo rybízové zavařeniny.
  8. Smaženými růžemi a šlehačkou můžete ozdobit třeba čerstvě upečené palačinky.

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*