Sladká borůvková omáčka žahour


Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
Porce
2 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    borůvky 2hrnky
    voda 2lžíce
    cukr 3lžíce moučkový
    smetana 1hrnek
    brambory 1lžička bramborová moučka
Pokyny
  1. Borůvky podlijte vodou, přidejte cukr a nechte společně probublat, za stálého míchání asi 10 minut.
  2. Bramborovou moučku rozmíchejte ve smetaně a přilijte do rozvařených borůvek. Ještě asi 5 minut za stálého míchání povařte.
  3. Když omáčka zhoustne a je hladká, můžete s ní přelít hotové lívance.

Žahour můžete stejným způsobem připravit i z jahod nebo malin.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*