Borůvkový žahour


Žahour je tradiční šumavská delikatesa vyrobená z borůvek. Tuto hustou omáčku můžeme použít na lívance, palačinky i kynuté knedlíky, úspěch je zaručen.
Žahour je tradiční šumavská delikatesa vyrobená z borůvek. Tuto hustou omáčku můžeme použít na lívance, palačinky i kynuté knedlíky, úspěch je zaručen.
Porce
5 žahourů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    borůvky 3hrnky
    moučkový cukr 3 - 6lžíce
    smetana 1,5hrnku
    Solamyl 2lžičky
Pokyny
  1. Vodou podlité borůvky rozvaříme s cukrem (jeho množství záleží na vaší chuti), pro hladký žahour doporučujeme vařit alespoň 10 minut.
  2. Solamyl smícháme se smetanou a přilijeme do borůvek, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne.
  3. Poté nalijeme na zvolenou přílohu.
  4. Ale i s rybízem můžeme zazářit, tento rychlý recept zvládne každý!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*