Smažené mangoldové krokety

Že jste v kuchyni mangold ještě nikdy nepoužili? Tak to byste měli napravit, je bohatý na vitamín C a chutná skvěle.
Že jste v kuchyni mangold ještě nikdy nepoužili? Tak to byste měli napravit, je bohatý na vitamín C a chutná skvěle.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mangold 1ks
    květák 1ks
    vejce 2ks
    sýr 200g strouhaný
    ovesné vločky na zahuštění
    vejce 1ks strouhanka, mouka na trojobal
    olej na smažení
    sůl pepř
Pokyny
  1. Uvařené listy mangoldu posekáme, přidáme na kousky pokrájený vařený květák, (kedluben, pastinák nebo jinou sezónní zeleninu.
  2. Zamícháme vejce a strouhaný sýr, případně ovesné vločky na zahuštění. Osolíme, opepříme a vytváříme lžičkou kroketky.
  3. Obalíme v trojobalu a smažíme.
  4. Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem a podáváme s kroketami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*