Ovesné banánové sušenky

Šťavnaté ovesné sušenky s čokoládou – jednoduché, rychlé a ideální třeba na snídani, svačinu nebo ke kávě. Jsou vláčné, jemně sladké a hotové za chviličku. A navíc… voní skořicí! Připravte si lahodné ovesné banánové sušenky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Šťavnaté ovesné sušenky s čokoládou – jednoduché, rychlé a ideální třeba na snídani, svačinu nebo ke kávě. Jsou vláčné, jemně sladké a hotové za chviličku. A navíc… voní skořicí! Připravte si lahodné ovesné banánové sušenky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 sušenek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    banán 1ks zralý
    ovesné vločky 75g jemné
    mouka 70g hladká
    máslo 50g
    cukr 25g třtinový
    vejce 1ks malé
    jedlá soda 1/4lžičky
    prášek do pečiva 1/4lžičky
    skořice 1lžička
    sůl 1špetka
    čokoláda nasekaná
Pokyny
  1. V míse rozmačkáme banán - čím zralejší, tím budou sušenky sladší.
  2. Dále přidáme vejce, povolené máslo a promícháme.
  3. V druhé míse smícháme všechny suché suroviny.
  4. Nakonec obě připravené směsi spojíme a vypracujeme lepivé těsto, do kterého nakonec vmícháme nasekanou čokoládu.
  5. Troubu předehřejeme na 175°C. Plech vyložíme papírem.
  6. Lžící tvarujeme na plech sušenky, které pečeme asi 10 minut.
  7. Po upečení necháme sušenky vychladnout na plechu a teprve poté je opatrně sloupneme.

TIP od Jakvkuchyni.cz: předcházejte plýtvání jídlem a naučte se ho využívat na maximum. Další tipy na využití jídle beze zbytku najdete ve video seriálu Gurmánské vaření bez zbytku.

Papírový obal od čokolády vytřídíme do kontejneru označeného modrou nálepkou, plastovou fólii do kontejneru se žlutou nálepkou a kombinovaný obal pak do směsného odpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*