Šťavnaté ovesné sušenky s čokoládou – jednoduché, rychlé a ideální třeba na snídani, svačinu nebo ke kávě. Jsou vláčné, jemně sladké a hotové za chviličku. A navíc… voní skořicí! Připravte si lahodné ovesné banánové sušenky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Šťavnaté ovesné sušenky s čokoládou – jednoduché, rychlé a ideální třeba na snídani, svačinu nebo ke kávě. Jsou vláčné, jemně sladké a hotové za chviličku. A navíc… voní skořicí! Připravte si lahodné ovesné banánové sušenky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
10 sušenek
|
![]() |
Doba přípravy
30 minut
|
![]() |
Chod
|
Suroviny
banán
1ks
zralý
ovesné vločky
75g
jemné
mouka
70g
hladká
máslo
50g
cukr
25g
třtinový
vejce
1ks
malé
jedlá soda
1/4lžičky
prášek do pečiva
1/4lžičky
skořice
1lžička
sůl
1špetka
čokoláda
nasekaná
|
Pokyny
- V míse rozmačkáme banán - čím zralejší, tím budou sušenky sladší.
- Dále přidáme vejce, povolené máslo a promícháme.
- V druhé míse smícháme všechny suché suroviny.
- Nakonec obě připravené směsi spojíme a vypracujeme lepivé těsto, do kterého nakonec vmícháme nasekanou čokoládu.
- Troubu předehřejeme na 175°C. Plech vyložíme papírem.
- Lžící tvarujeme na plech sušenky, které pečeme asi 10 minut.
- Po upečení necháme sušenky vychladnout na plechu a teprve poté je opatrně sloupneme.
TIP od Jakvkuchyni.cz: předcházejte plýtvání jídlem a naučte se ho využívat na maximum. Další tipy na využití jídle beze zbytku najdete ve video seriálu Gurmánské vaření bez zbytku.
Papírový obal od čokolády vytřídíme do kontejneru označeného modrou nálepkou, plastovou fólii do kontejneru se žlutou nálepkou a kombinovaný obal pak do směsného odpadu.