Marinovaná hovězí žebra


Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
Porce
4 porce
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
Žebra
    hovězí maso 1kg hovězí žebra
    nové koření 4kuličky
    pepř 4kuličky
    mrkev 2ks
Marináda
    protlak 200ml rajčatový
    cibule 4ks
    hořčice 4lžíce dijonská
    olivový olej 4lžíce
    víno 4lžíce červené
    cibule 2ks
    česnek 2stroužky
    chilli 1 paprička
Pokyny
  1. Žebra omyjeme a uvaříme s kořením a mrkví doměkka.
  2. Mezitím si připravíme marinádu.
  3. Posekáme 2 cibule nadrobno, česnek propasírujeme a nakrájíme chilli papričku.
  4. V míse smícháme rajčatovou passatu, hořčici, olej a víno a přidáme cibuli, česnek a papričku a vše spolu promícháme.
  5. Jakmile jsou žebra uvařená, ještě horká je obalíme v marinádě a necháme je do druhého dne odležet v lednici.
  6. Do pekáčku dáme na klínky nakrájenou cibuli, na ni položíme marinovaná žebra a pečeme cca 20–30 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
  7. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.
Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*