Krk na víně s bylinkami a sušenými rajčaty

Hovězí krk se nejlépe hodí na pozvolné dušení do omáček. Kombinace hovězího masa a dobrého vína spolu s tymiánem a rozmarýnem je nedostižná a sušená rajčata celé jídlo dokonale ozvláštní. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
Hovězí krk se nejlépe hodí na pozvolné dušení do omáček. Kombinace hovězího masa a dobrého vína spolu s tymiánem a rozmarýnem je nedostižná a sušená rajčata celé jídlo dokonale ozvláštní. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    noky 1kg čerstvé
    vývar 400ml hovězí, případně voda
    víno 300ml červené, suché
    rajčata 150g sušená
    slanina 100g
    cibule 1ks velká
    protlak 1lžíce rajčatový
    rozmarýn 1snítek
    tymián 2lžičky sušený
Pokyny
  1. V hrnci vhodném do trouby rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a slaninu.
  2. Když je základ opečený, přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme a opepříme. Maso necháme zatáhnout. Přidáme nakrájená sušená rajčata.
  3. Když je maso opečené, zalijeme ho vínem a necháme chvíli odpařit.
  4. Přidáme koření - tymián a rozmarýn a necháme chvíli rozvonět.
  5. Nakonec přilijeme vývar (případně vodu) a přivedeme k varu.
  6. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C.
  7. Hrnec s masem přiklopíme pokličkou a dáme ho do trouby, kde ho dusíme cca 3 hodiny, dokud není měkké.
  8. Občas maso zkontrolujeme, zamícháme a případně trochu podlijeme vývarem (vodou).
  9. Když je maso měkké, přesuneme hrnce na sporák, přivedeme k varu a zahustíme rajčatovým protlakem.
  10. Dle chuti osolíme, opepříme.
Jako příloha se hodí bramborové noky, bramborová kaše, mini bramboráky, těstoviny nebo rýže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*