Knedlíky s uzeným masem a se zelím

Uzené maso se zelím je neodolatelné spojení tradičního a chutného českého jídla. Když ho navíc doplníme domácími špekovými knedlíky, máme na stole jeden z tradičních českých receptů. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz!
Uzené maso se zelím je neodolatelné spojení tradičního a chutného českého jídla. Když ho navíc doplníme domácími špekovými knedlíky, máme na stole jeden z tradičních českých receptů. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 velkých knedlíků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Knedlíky
    uzená krkovice 200g uvařené
    mléko 200ml
    mouka 100g hrubá
    rohlík 8ks včerejší
    vejce 4ks
    olej 2lžíce
    cibule 1ks
    máslo 1lžíce rozpuštěné
    petrželka 1hrst čerstvá
Zelí
    zelí 700g sterilované
    mouka 40g hladká
    cukr 3lžičky třtinový
    kmín 2lžičky
    cibule 1ks
Pokyny
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je na několik minut opéct nansucho do trouby.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm dozlatova nakrájenou cibuli a případně také maso.
  3. Opečené rohlíky přendáme do větší mísy a přidáme opečenou cibuli spolu s masem.
  4. Vejce rozšleháme v mléce a také přilijeme do mísy.
  5. Dále přidáme povolené máslo, mouku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a dáme asi na 30 minut odpočinout do lednice.
  6. Poté tvarujeme ze směsi knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Než se uvaří knedlíky, nachystáme zelí.
  7. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a po chvíli přisypeme také kmín, poté přidáme kysané zelí včetně nálevu a nakonec také cukr.
  8. Zelí trochu podlijeme vodou a cca 10 minut dusíme.
  9. Nakonec ho zahustíme moukou a ještě krátce podusíme a dochutíme dle chuti.
  10. Zelí podáváme spolu s knedlíky a osmaženou cibulí.

Papírové krabice od mléka nazýváme nápojovými kartony. Správně je třídíme do oranžového kontejneru, ale můžeme se setkat také s tzv. vícekomoditním sběrem, kdy se třídí do jedné nádoby společně s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka při jejich třídění nevadí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*