Byli jste v lese na houbách, anebo máte ještě nějaké přebytky hub v mrazáku? Tak to je nejlepší čas proměnit je ve skvělý gulášek, který zachutná i vegetariánům. A kdo si ho bez masa nedokáže představit, může přidat kousek hovězího.    
| 
 | 
 
Byli jste v lese na houbách, anebo máte ještě nějaké přebytky hub v mrazáku? Tak to je nejlepší čas proměnit je ve skvělý gulášek, který zachutná i vegetariánům. A kdo si ho bez masa nedokáže představit, může přidat kousek hovězího.     
 | 
          | 
 
Porce     
2 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
20 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme houby, na proužky nakrájenou zelenou papriku a na dílky nakrájená oloupaná rajčata (Ty před loupáním nahoře nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody, spaříme a prudce ochladíme ve studené vodě).
 - Guláš promícháme, osolíme, zaprášíme mletou paprikou, ochutíme mletým pepřem a pod pokličkou dusíme doměkka.
 - Zpočátku nepodléváme vodou a houby i zeleninu dusíme ve vlastní šťávě, později podléváme jen velmi málo.
 - Při podávání posypeme sekanou zelenou petrželkou.
 - Podáváme ideálně s chlebem.
 
