V jednoduchosti je krása – a u tohoto dezertu to platí dvojnásob. Pečená jablka v listovém těstě jsou rychlá na přípravu, krásně vypadají a voní podzimem. Stačí pár ingrediencí, chvilka práce a sladká odměna je na světě. Připravte si pečená jablka v županu z listového těsta podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
V jednoduchosti je krása – a u tohoto dezertu to platí dvojnásob. Pečená jablka v listovém těstě jsou rychlá na přípravu, krásně vypadají a voní podzimem. Stačí pár ingrediencí, chvilka práce a sladká odměna je na světě. Připravte si pečená jablka v županu z listového těsta podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
Porce
15 pečených jablíček
|
|
Doba přípravy
30 minut
|
|
Chod
|
Suroviny
|
jablko
4ks
velké
listové těsto
2balení
á 275 g, rozválené
vejce
1ks
rozšlehané, na potření
moučkový cukr
na posypání
|
Pokyny
- Jablka omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na silnější plátky (cca 1,5cm) , vyřízneme středy a potřeme je skořicí (pokud jsou jablka hodně kyselá, můžeme přidat trochu cukru).
- Těsto nakrájíme na proužky, kterými od středu obmotáme jablka, aby ho pokrývaly celé - lépe to půjde s kratšími proužky.
- Nakonec vyskládáme jablka na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na cca 190°C asi 15 minut, dokud není těsto krásně zlaté.
- Jablka necháme chvíli zchladnout a poté je jemně sloupneme z plechu a posypeme moučkovým cukrem.
Plastový obal od listového těsta vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast. Slupky a jádřince z jablek můžeme dát do bioodpadu. A pokud hledáme další tipy, jak v kuchyni omezit plýtvání a využít suroviny opravdu beze zbytku, inspiraci najdeme v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku na Jakvkuchyni.cz.
