Pečená jablka v listovém těstě

V jednoduchosti je krása – a u tohoto dezertu to platí dvojnásob. Pečená jablka v listovém těstě jsou rychlá na přípravu, krásně vypadají a voní podzimem. Stačí pár ingrediencí, chvilka práce a sladká odměna je na světě. Připravte si pečená jablka v županu z listového těsta podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
V jednoduchosti je krása – a u tohoto dezertu to platí dvojnásob. Pečená jablka v listovém těstě jsou rychlá na přípravu, krásně vypadají a voní podzimem. Stačí pár ingrediencí, chvilka práce a sladká odměna je na světě. Připravte si pečená jablka v županu z listového těsta podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 pečených jablíček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jablko 4ks velké
    listové těsto 2balení á 275 g, rozválené
    vejce 1ks rozšlehané, na potření
    moučkový cukr na posypání
Pokyny
  1. Jablka omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na silnější plátky (cca 1,5cm) , vyřízneme středy a potřeme je skořicí (pokud jsou jablka hodně kyselá, můžeme přidat trochu cukru).
  2. Těsto nakrájíme na proužky, kterými od středu obmotáme jablka, aby ho pokrývaly celé - lépe to půjde s kratšími proužky.
  3. Nakonec vyskládáme jablka na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na cca 190°C asi 15 minut, dokud není těsto krásně zlaté.
  4. Jablka necháme chvíli zchladnout a poté je jemně sloupneme z plechu a posypeme moučkovým cukrem.

Plastový obal od listového těsta vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast. Slupky a jádřince z jablek můžeme dát do bioodpadu. A pokud hledáme další tipy, jak v kuchyni omezit plýtvání a využít suroviny opravdu beze zbytku, inspiraci najdeme v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku na Jakvkuchyni.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*