Hovězí Wellington podle Gordona Ramsaye
Pokud by si autor tohoto receptu, vyhlášený šéfkuchař Gordon Ramsay, měl dát poslední jídlo na Zemi, byl by to právě hovězí Wellington. Tento oblíbený...
Celý článek
Pokud by si autor tohoto receptu, vyhlášený šéfkuchař Gordon Ramsay, měl dát poslední jídlo na Zemi, byl by to právě hovězí Wellington. Tento oblíbený...
Celý článek
Nezbytnou součástí silvestrovských oslav bývá kromě bujarého veselí i bohaté občerstvení. Klasikou bývají samozřejmě chlebíčky a jednohubky. Ale...
Celý článek
Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali...
Celý článek
I nás inspiroval slavný francouzský obrácený jablečný koláč, který je dílem sester Tatinových (recept na originální Tarte Tatin). Místo jablek jsme...
Celý článek
Říká se, že v jednoduchosti je krása, a přesně toto úsloví vystihují jablečné růžičky. Kombinaci listového těsta a jablek v podobě štrúdlu zná...
Celý článek
Klasický štrúdl z fíků? Nic není nemožné. Vyzkoušejte tento lahodný dezert.
Celý článek
Mandle jsou poměrně nákladnou ingrediencí. Můžete je nahradit oříšky, které spolu s rozinkami a vanilkou dodají koláči „vánoční“ chuť.
Celý článek
Galette des rois aneb Francouzský tříkrálový koláč s překvapením. Dovnitř se zapéká mince nebo figurka krále a ten, kdo ji ve své porci najde, dostane...
Celý článek
Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
Celý článek
Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma – stačí listové...
Celý článek
Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte,...
Celý článek