Slaný závin

Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 nohavice závinu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mozzarella 450g
    rajčata 6 - 7ks střední
    listové těsto 1balení
    vejce 1ks
    bazalka čerstvá
Pokyny
  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Mozzarellu natrháme na kousky, nebo nakrájíme na plátky.
  3. Troubu si předehřejeme na 170°C a plech vyložíme pečicím papírem.
  4. Na pomoučeném vále vyválíme plátky listového těsta na 2-3 mm a těsto pomocí válečku opatrně přeneseme na plech.
  5. Na každý plát klademe doprostřed střídavě mozzarellu a rajčata.
  6. Posolíme, opepříme a posypeme nasekanou bazalkou.
  7. Zakápneme troškou olivového oleje.
  8. Vejce rozšleháme v menší misce.
  9. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a těsto přeložíme.
  10. Povrch závinů potřeme vajíčkem.
  11. Pečeme v troubě cca 30 – 40 minut, dokud nezačne povrch těsta zlátnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*