Hovězí Wellington podle Gordona Ramsaye


Pokud by si autor tohoto receptu, vyhlášený šéfkuchař Gordon Ramsay, měl dát poslední jídlo na Zemi, byl by to právě hovězí Wellington. Tento oblíbený britský recept je vzhledem ke své složité přípravě považován za spíše sváteční jídlo, ale o to víc vám bude chutnat!
Pokud by si autor tohoto receptu, vyhlášený šéfkuchař Gordon Ramsay, měl dát poslední jídlo na Zemi, byl by to právě hovězí Wellington. Tento oblíbený britský recept je vzhledem ke své složité přípravě považován za spíše sváteční jídlo, ale o to víc vám bude chutnat!
Porce
8 porcí
Doba přípravy
Doba vaření
Suroviny
    hovězí maso 400g svíčková
    žloutek 3ks rozmíchané
    houby hrst čerstvé nebo sušené
    šunka plátky parmská nebo sušená
    listové těsto 1 plát
    sůl a pepř na dochucení
    hořčice na potření
Pokyny
  1. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů. Mezitím si na rozehřátém oleji necháme zatáhnout maso, které ochutíme solí a pepřem. Na pánvi necháme tak dlouho, dokud nemá zlatavě-hnědou barvu.
  2. Maso si vyndáme s z pánve, necháme vychladnout a potřeme hořčicí.
  3. Houby si dáme na prkýnko, nasekáme najemno, osolíme a opepříme a orestujeme si na pánvi s troškou másla (můžeme přidat i bylinky podle chuti).
  4. Na potravinovou fólii si vyskládáme plátky šunky tak, aby obsáhly celou plochu – okraje se mohou překrývat. Na šunku navrstvíme houby a navrch opečenou svíčkovou. Vše zabalíme do kompaktního balíčku a necháme odležet v ledničce 15 min.
  5. Mezitím si vyválíme těsto. Tvar a velikost by měl odpovídat zhruba našemu masovému balíčku. Ten umístíme do středu vyváleného plátu, okraje těsta namažeme žloutky a zabalíme. Přebytečné konce odřežeme a celý váleček ještě pomašlujeme žloutky. Pozor na vzduchové bubliny!

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*