Recepty: Štrúdl Maxipsa Fíka


Klasický štrúdl z fíků? Nic není nemožné. Vyzkoušejte tento lahodný dezert.
Klasický štrúdl z fíků? Nic není nemožné. Vyzkoušejte tento lahodný dezert.
Porce
1 štrúdl
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    fíky 6ks zralý
    med 5lžic
    strouhanka 5lžic
    citrón ½ks
Pokyny
  1. Fíky pokrájejte na tenčí plátky.
  2. Listové těsto na pečicím papíře rozložte na plech.
  3. Střed „placky“ posypte strouhankou a na ni navršte plátky fíků.
  4. Ovoce pokapejte citronem, opatrně polijte medem a poprašte skořicí. Přeložením těsta vytvořte závin.
  5. Jeho povrch potřete vlažnou vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
  6. Po této době teplotu snižte na 150 °C a dopečte ještě asi 10 minut, až povrch štrúdlu hezky zezlátne.
  7. Vychladlý moučník nakrájejte na porce a podávejte.

Štrúdl ozdobte kopečky zakysané smetany, kterou jste předtím ochutili třtinovým cukrem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*