Připravte si vláčné koblížky obalované ve skořicovém cukru, jen namísto klasické marmeládové náplně použijeme jablečné pyré a nakonec je obalíme ve skořicovém cukru. Dokonalý podzimní dezert připravený podle receptu od Jakvkuchyni.cz, kterým oslníme každou návštěvu, je na světě! Jak na to?    
| 
 | 
 
Připravte si vláčné koblížky obalované ve skořicovém cukru, jen namísto klasické marmeládové náplně použijeme jablečné pyré a nakonec je obalíme ve skořicovém cukru. Dokonalý podzimní dezert připravený podle receptu od Jakvkuchyni.cz, kterým oslníme každou návštěvu, je na světě! Jak na to?     
 | 
          | 
 
Porce     
15 koblížků     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
35 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Malou část mléka lehce zahřejeme, přidáme do něj lžičku cukru a mouky a rozdrobíme do něj droždí.
 - Ne teplém místě necháme vzejít kvásek.
 - V míse utřeme máslo se zbylým cukrem a vejcem, přidáme vzešlý kvásek, jablečné pyré, sůl, vanilku, citronovou kůru a postupně také mouku a vlažné mléko.
 - Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
 - Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na cca 1 cm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka (ideální je sklenička s širším hrdlem) a poté vykrojíme střed.
 - Vykrojené koblihy necháme ještě asi 15 minuty kynout pod utěrkou a poté je dozlatova smažíme v hrnci, do kterého nalijeme více oleje.
 - Ještě teplé koblihy obalíme v cukru, do kterého zamícháme trochu skořice.
 
Jak třídit sáčky od koření? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do modrého kontejneru. Pokud je plastový, své místo najde ve žlutém kontejneru. Ale co se sáčkem, který je složený z více druhů materiálů, které nelze rozdělit? Tzv. kombinované obaly patří obvykle do směsného odpadu, výjimku tvoří nápojové kartony.
