Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
    
|  | 
Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
     | 
|   | 
Porce     
4 porce     |   | 
Doba přípravy     
35 minut     |   | 
Chod     | 
Suroviny
| Žebra 
hovězí maso
1kg
hovězí žebra
 
nové koření
4kuličky
 
pepř
4kuličky
 
bobkový list
2ks
 
mrkev
2ks
 | 
Pokyny    
- Žebra omyjeme a uvaříme s kořením a mrkví doměkka.
- Mezitím si připravíme marinádu.
- Posekáme 2 cibule nadrobno, česnek propasírujeme a nakrájíme chilli papričku.
- V míse smícháme rajčatovou passatu, hořčici, olej a víno a přidáme cibuli, česnek a papričku a vše spolu promícháme.
- Jakmile jsou žebra uvařená, ještě horká je obalíme v marinádě a necháme je do druhého dne odležet v lednici.
- Do pekáčku dáme na klínky nakrájenou cibuli, na ni položíme marinovaná žebra a pečeme cca 20–30 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
- Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.

