Tento pokrm je hodně variabilní a lze ho zpestřit zeleninou dle vlastní chuti, krevetami, kuřecím nebo vepřovým masem. K dochucení se hodí ústřicová omáčka a kvalitní sójová omáčka
|
Tento pokrm je hodně variabilní a lze ho zpestřit zeleninou dle vlastní chuti, krevetami, kuřecím nebo vepřovým masem. K dochucení se hodí ústřicová omáčka a kvalitní sójová omáčka
|
![]() |
Porce
2 porce
|
![]() |
Doba přípravy
30 minut
|
![]() |
Doba vaření
10 minut
|
Suroviny
rýže
300g
vařená
olej
100ml
sezamový nebo rostlinný filtrovaný
mrkev
80g
nakrájená na nudličky
bílé zelí
80g
nakrájené na nudličky
česnek
3stroužky
posekaného na jemno
zázvor
10g
nakrájený na jemno
cibule
1ks
nakrájená na proužky
chilli
1ks
nakrájená na jemno
jarní cibulka
1ks
nebo pórek nakrájený na kolečka
koriandr
1hrst
posekaný nahrubo
vejce
1ks
sůl
nebo rybí omáčka k dochucení
|
Pokyny
- Na rozpáleném oleji krátce a rychle orestujeme zázvor, chilli a cibuli.
- Poté přidáme mrkev, zelí a opět zprudka restujeme asi půl minuty.
- Přisypeme rýži, vše dobře promícháme a osolíme.
- Směs shrneme ke kraji pánve a na vzniklé místo nalijeme rozšlehané vejce.
- Chvilku ho necháme opékat a během opékání ho roztrháme špachtlí na malé kousky, obracíme a mícháme.
- Poté celý obsah pánve promícháme a odstavíme z ohně.
- Přidáme čerstvou cibulku a koriandr, opět promícháme a ihned podáváme.
Kuchař David Šašek na začátku přidává ještě velmi jemně pokrájenou čerstvou citronovou trávu a olej ze sezamových semínek.
Tento pokrm je hodně variabilní a lze ho zpestřit zeleninou dle vlastní chuti, krevetami, kuřecím nebo vepřovým masem. K dochucení se hodí ústřicová omáčka a kvalitní sójová omáčka.