Rýže od oběda jako ideální surovina


Tento pokrm je hodně variabilní a lze ho zpestřit zeleninou dle vlastní chuti, krevetami, kuřecím nebo vepřovým masem. K dochucení se hodí ústřicová omáčka a kvalitní sójová omáčka
Tento pokrm je hodně variabilní a lze ho zpestřit zeleninou dle vlastní chuti, krevetami, kuřecím nebo vepřovým masem. K dochucení se hodí ústřicová omáčka a kvalitní sójová omáčka
Porce
2 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    rýže 300g vařená
    olej 100ml sezamový nebo rostlinný filtrovaný
    mrkev 80g nakrájená na nudličky
    bílé zelí 80g nakrájené na nudličky
    česnek 3stroužky posekaného na jemno
    zázvor 10g nakrájený na jemno
    cibule 1ks nakrájená na proužky
    chilli 1ks nakrájená na jemno
    jarní cibulka 1ks nebo pórek nakrájený na kolečka
    koriandr 1hrst posekaný nahrubo
    vejce 1ks
    sůl nebo rybí omáčka k dochucení
Pokyny
  1. Na rozpáleném oleji krátce a rychle orestujeme zázvor, chilli a cibuli.
  2. Poté přidáme mrkev, zelí a opět zprudka restujeme asi půl minuty.
  3. Přisypeme rýži, vše dobře promícháme a osolíme.
  4. Směs shrneme ke kraji pánve a na vzniklé místo nalijeme rozšlehané vejce.
  5. Chvilku ho necháme opékat a během opékání ho roztrháme špachtlí na malé kousky, obracíme a mícháme.
  6. Poté celý obsah pánve promícháme a odstavíme z ohně.
  7. Přidáme čerstvou cibulku a koriandr, opět promícháme a ihned podáváme.
Kuchař David Šašek na začátku přidává ještě velmi jemně pokrájenou čerstvou citronovou trávu a olej ze sezamových semínek.

Tento pokrm je hodně variabilní a lze ho zpestřit zeleninou dle vlastní chuti, krevetami, kuřecím nebo vepřovým masem. K dochucení se hodí ústřicová omáčka a kvalitní sójová omáčka.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*