Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.    
| 
 | 
 
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
15 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Bramborové špecle dejte vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut.
 - Brokolici rozeberte na malé růžičky a také ji uvařte v jiném hrnci ve slané vodě – asi 10 minut.
 - Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nasekejte je nadrobno.
 - Na pánvi rozpalte olej a máslo a cibuli s česnekem na omastku opečte.
 - Hotovou brokolici sceďte a nechte okapat.
 - Pak ji přidejte k cibuli a česneku. Společně promíchejte a přidejte kapary.
 - Smetanu nalijte do menšího kastrolku, přidejte žloutky a citronovou šťávu, osolte, dochuťte bílým pepřem a pečlivě rozšlehejte na jemnou omáčku, kterou následně krátce povařte.
 - Hotové špecle sceďte a přendejte je do větší mísy, v níž budete pokrm podávat.
 - Přidejte k nim brokolici s cibulí, česnekem a kapary a vše zlehka promíchejte.
 - Zvlášť do omáčníku nalijte žloutkovou omáčku a do misky nachystejte nasekanou čerstvou pažitku na posypání jednotlivých porcí.
 
Pro obměnu můžete bramborové špecle nahradit těstovinami. Vhodné jsou penne nebo fusilli.
