Drůbeží játrová paštika


Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
Porce
10 porcí
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    maso 1kg drůbeží játra mohou být i vepřová
    máslo 250g
    smetana 190ml 33%
    víno 2panáky portské nebo brandy
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
    koření paštikové
    mandle nebo pečené kaštany
Pokyny
  1. Játra omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Mezitím si na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidejte utřený česnek, lístky tymiánu a játra.
  3. Takto připravenou směs podlijte alkoholem a nechte projít varem, poté přilejte polovinu smetany a na mírném ohni duste játra do změknutí. Hotová játra dochuťte solí, pepřem, kořením, mandlemi (mohou být nasekané) a přidejte změklé máslo a šlehačku.
  4. Celou směs pečlivě rozmixujte, vmíchejte druhý panák alkoholu a nechte vychladnout ve formě (třeba) do druhého dne.
  5. Formu si můžete vyložit plátky anglické slaniny.
  6. Na dozdobení použijte brusinkový kompot a ořech, který jste upotřebili do paštiky.
  7. Místo ořechů se dá použít sušené ovoce.

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*