Pšeničná tortilla plněná salátem a grilovaným kuřecím masem


Mexická placka tortilla by ve vaší spíži neměla chybět. Naplnit ji totiž můžete stylem „co dům dal“ a máte skvělou, rychlou večeři. Vyzkoušejte ji s kuřecí náplní a lehkým salátkem.
Mexická placka tortilla by ve vaší spíži neměla chybět. Naplnit ji totiž můžete stylem „co dům dal“ a máte skvělou, rychlou večeři. Vyzkoušejte ji s kuřecí náplní a lehkým salátkem.
Porce
4 tortilly
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    maso 500g kuřecí prsa
    salát 1ks ledový
    rukola 100g
    salát 100g římský
    rajčata 50g
    smetana 150g zakysaná
    majonéza 100ml
    bylinky bazalka, tymián, pažitka
Pokyny
  1. Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a pozvolna orestujeme z obou stran.
  2. Grilovaná kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do mísy.
  3. Saláty pečlivě opláchneme a pečlivě vysušíme a odložíme do mísy.
  4. Rajčata opláchneme a nakrájíme na malé kostičky.
  5. Zakysanou smetanu rozmícháme spolu s majonézou, přidáme citrónovou šťávu, bylinky, sůl a pepř.
  6. Pšeničnou tortillu krátce prohřejeme na grilu nebo pánvi. Teplou tortillu potřeme připraveným bylinkovým dresingem.
  7. Poté přidáme směs trhaných salátů, kousky rajčat a grilovaných kuřecích prsou.
  8. Tortillu stočíme v rolku, překrojíme šikmým řezem a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*