Polévka ze zelené dýně hokaido

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Častěji se setkáváme s polévkou s červené dýně hokaido, proč ji ale nezkusit i z méně tradiční zelené dýně? Kromě máslové chuti se můžeme těšit na pořádnou dávku vitamínů! Jak na polévku ze zelené dýně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Častěji se setkáváme s polévkou s červené dýně hokaido, proč ji ale nezkusit i z méně tradiční zelené dýně? Kromě máslové chuti se můžeme těšit na pořádnou dávku vitamínů! Jak na polévku ze zelené dýně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    dýně 1ks zelená, hokaido
    vývar 1litr zeleninový
    cibule 1ks
    česnek 1ks
    olej olivový
Pokyny
  1. Dýni pečlivě umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme.
  3. Na oleji osmažíme cibuli, česnek a dýni.
  4. Vše přendáme do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
  5. Zeleninu vaříme do změknutí a následně ji rozmixujeme tyčovým mixérem.
  6. Na talíři ozdobíme petrželkou a zakápneme olivovým olejem.
  7. Dýňovou polévku nemusíme mixovat do hladka na jemný krém. Pokud ji rozmixujeme jen na hrubo, chutě se nám příjemně spojí a v talíři přesto budeme mít kousky zeleniny. 

Nevyužité kousky zeleniny můžeme uchovat pro použití v budoucnu v plastovém sáčku. Pořiďme si za tímto účelem opravdu kvalitní plastové sáčky, které můžeme vypláchnuté opakovaně uzavírat a používat. Jakmile nebude možné je používat, patří bez obsahu a nečistot vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Třídění odpadu má smysl, umožňujeme tak jeho recyklaci! Dýňová polévka patří mezi podzimní klasiky, což takhle zkusit originální domácí dýňový džem se skořicí? Tahle dobrota pohladí chuťové pohárky a jen podtrhne kouzlo podzimu! Jak na to?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*