Džem z dýně hokaido se skořicí

Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
z 1 dýně
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 1kg krupice
    dýně 1ks
    skořice 5 - 6lžiček mletá
    citrón 1ks
    skořice 1balíček celá
Pokyny
  1. Dýni pečlivě umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na menší kousky.
  2. V hrnci přivedeme k varu litr vody, přidáme celou skořici a dýni. 
  3. Vaříme asi 20 minut do změknutí. 
  4. Dýni rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. 
  5. Do pyré přidáme cukr, citronovou šťávu a mletou skořici. 
  6. Směs za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí, dokud se cukr nerozpustí. 
  7. Horký dýňový džem plníme do sterilizovaných sklenic. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: Dýňový džem se perfektně hodí k sýrům a masu. Pokud chceme udělat jeho chuť zajímavější, můžeme do něj přidat šťávu z pomeranče nebo portské víno. Džem skladujeme v lednici.

Skořici prodávají v obchodech balenou nejčastěji kupujeme v sáčcích, které jsou vyrobeny z více druhů materiálů. Jedná se o tzv. kombinovaný obal, který patří do směsného odpadu. Vícesložkové obaly totiž nelze recyklovat. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*