Domácí džem z hroznového vína

Džem z hroznového vína je výborný například k sýrům. Jeho příprava je přitom velmi snadná. Jak si vyrobit domácí džem z hroznů vinné révy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Džem z hroznového vína je výborný například k sýrům. Jeho příprava je přitom velmi snadná. Jak si vyrobit domácí džem z hroznů vinné révy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství hroznů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hroznové víno 1kg červené nebo bílé
    cukr ½kg nebo jiného sladidla dle naší chuti a zvyklostí
    citrón ½ks šťáva
Pokyny
  1. Hrozny pečlivě omyjeme a oddělíme od stopky. 
  2. Vložíme je do hrnce a podlijeme trochou vody. 
  3. Na slabém ohni vaříme asi 15 minut a průběžně odstraňujeme vzniklou pěnu. 
  4. Poté směs přecedíme a dvakrát propasírujeme. 
  5. Nakonec vaříme s cukrem a citronovu šťávou až do zhoustnutí. 
  6. Vzniklý džem vložíme do čistých sklenic, které obrátíme dnem vzhůru až do vychladnutí. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: hroznový džem můžeme také ochutit kořením. Vyzkoušejme například vanilku, badyán, skořici, hřebíček nebo trochu chilli. 

Jak třídit sáčky od cukru? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do modrého kontejneru. Biologicky rozložitelný odpad, jako jsou stopky a větvičky od hroznů, patří do bioodpadu, nebo na kompost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*