Pikantní pickles

Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.
Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 litr
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mrkev 2ks
    květák 8růžiček
    pórek 1ks
    česnek 5stroužků
    chilli 4ks
    cibule 4ks
    voda 1/2l
    sůl 15g mořská
    kopr 1snítka
Pokyny
  1. Povařte vodu, do níž jste přidali sůl, a nechte ji vychladnout.
  2. Pečlivě vymyté zavařovací sklenice vypláchněte vroucí vodou.
  3. Očištěnou, omytou a pokrájenou zeleninu naskládejte střídavě do sklenic, aby byl obsah co nejpestřejší. Přidejte snítku kopru.  
  4. Zalijte vychladlou slanou vodou tak, aby byl celý obsah ponořený pod hladinu. Pokud je potřeba, můžete zeleninu zatížit speciálním plastovým sítkem.
  5. Sklenice uzavřete víčkem, ale neutahujte, aby mohly plyny odcházet ven.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*