Pikantní omáčka na těstoviny


O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
Porce
400 ml omáčky
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    voda 400ml
    rajčata 4ks
    mrkev 2ks
    chilli 2ks paprička
    šalotka 1ks
    pórek 1ks bez tuhých a zelených konců
    ocet 1lžíce jablečný
    olivový olej 1lžíce
    vývar 1litr BIO zeleninová
Pokyny
  1. Šalotku, pórek a mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
  2. Chilli papričky nasekáme nadrobno.
  3. V nižším hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu na něm krátce orestujeme (začneme šalotkou, pak přidáme pórek, mrkev a nakonec rajčata a chilli papričky).
  4. Základ zalijeme vodou a vložíme bujónovou kostku. Vše dusíme asi 20 minut, dokud zelenina zcela nezměkne.
  5. Na závěr omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme jablečným octem.

Těsně před dovařením můžeme přidat do omáčky sýr Niva.

Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*