Odlehčená znojemská omáčka

K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
45 minut
Suroviny
    voda 700ml
    maso 500g krůtích prs
    okurky 6ks kyselé
    olej 2lžíce
    hořčice 2lžíce
    vejce 2ks natvrdo vařená
    cibule 1ks
    quinoa nebo rýže
Pokyny
  1. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky a nakrojíme jeho okraje, aby se nám nekroutilo.
  2. Plátky pořádně osolíme a opepříme.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na oleji, přidáme maso a opečeme z obou stran a necháme zatáhnout.
  4. Polovinu okurek nakrájíme na kolečka a přidáme k masu.
  5. Následně přidáme 1 lžíci hořčice a podlijeme 200 ml vývarem.
  6. Přiklopíme a dusíme doměkka cca 30 minut.
  7. Poté přidáme zbytek hořčice, nakrájená vejce a zbytek okurek.
  8. Podle chuti dosolíme a opepříme.
  9. Jako přílohu použijeme rýži, nebo quinou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*