Zelná omáčka s klobáskou

Hlávka zelí obsahuje vitaminy C, E, B, kyselinu listovou a pantothenovou a také cenné minerální látky – sodík, vápník, draslík, hořčík, měď, železo, zinek… Pokud se zelí nechá zkvasit (zvláštní způsob konzervace pomocí mléčného kvašení), jeho léčivý potenciál se ještě znásobí. Funguje pak jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní zelí. Zkrátka – dokonalá kombinace zdraví a chuti!
Hlávka zelí obsahuje vitaminy C, E, B, kyselinu listovou a pantothenovou a také cenné minerální látky – sodík, vápník, draslík, hořčík, měď, železo, zinek… Pokud se zelí nechá zkvasit (zvláštní způsob konzervace pomocí mléčného kvašení), jeho léčivý potenciál se ještě znásobí. Funguje pak jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní zelí. Zkrátka – dokonalá kombinace zdraví a chuti!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    klobása 4ks
    kysané zelí 500g i s nálevem
    cibule 1ks
    sádlo 2lžíce
    hladká mouka 2lžíce
    vývar 200ml
Pokyny
  1. Kysané zelí vložíme i s nálevem do hrnce, přilijeme vývar a krátce povaříme. Pak zelí scedíme a šťávu uschováme.
  2. Na pánvičce rozehřejeme sádlo a vložíme na něj nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Jakmile zpění, přisypeme k ní mouku a umícháme světlou jíšku, kterou rozředíme šťávou scezenou z uvařeného zelí.
  4. Vzniklou omáčku zjemníme smetanou, krátce ji povaříme a pak přecedíme.
  5. Přidáme asi polovinu vařeného zelí a vše dochutíme cukrem, solí a octem.
  6. Grilované nebo pouze ohřáté klobásky rozložíme na talíře a přelijeme je horkou omáčkou. Nejlépe chutnají s čerstvým chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*