Posvícenská křenová omáčka


K hovězímu masu se hodí jako málokterá jiná omáčka. Nejlepší je z čerstvého křenu, ale chutná i z nakládaného. Čerstvý křen nenechte přejít varem, jinak ztratí svoji typickou štiplavou chuť.
K hovězímu masu se hodí jako málokterá jiná omáčka. Nejlepší je z čerstvého křenu, ale chutná i z nakládaného. Čerstvý křen nenechte přejít varem, jinak ztratí svoji typickou štiplavou chuť.
Porce
1 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    křen 50g
    hladká mouka 3lžíce
    cibule 2ks
    vývar 1l
    smetana 100ml
    žloutek 2ks
    sůl cukr, ocet na dochucení
Pokyny
  1. Jíšku z másla a mouky zalijeme vývarem a povaříme.
  2. Přilijeme smetanu, žloutky a pořádně rozmícháme.
  3. Odstavíme a přidáme nastrouhaný křen.
  4. Podáváme s vařeným vepřovým nebo hovězím masem, případně vajíčkem a knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*