Studená křenová omáčka

Když se řekne křenová omáčka, většina z nás si asi představí nasládlou chuť klasické křenové omáčky podávané k masu s knedlíkem. Pokud seženeme pěkný a pálivý kousek křenu, můžeme kouzlit - co takhle vyzkoušet něco nového? Třeba studenou omáčku podle našeho receptu. Tato omáčka má široké využití - hodí se totiž do teplé i studené kuchyně a chuťově se skvěle doplňuje s červenou řepou, bramborami, grilovanou zeleninou, ale i rybami.
Když se řekne křenová omáčka, většina z nás si asi představí nasládlou chuť klasické křenové omáčky podávané k masu s knedlíkem. Pokud seženeme pěkný a pálivý kousek křenu, můžeme kouzlit - co takhle vyzkoušet něco nového? Třeba studenou omáčku podle našeho receptu. Tato omáčka má široké využití - hodí se totiž do teplé i studené kuchyně a chuťově se skvěle doplňuje s červenou řepou, bramborami, grilovanou zeleninou, ale i rybami.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 skleničky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    jogurt 150g řecký
    křen 3lžíce nastrouhaný
    ocet 1lžíce jablečný
    sirup 1lžíce javorový
    hořčice 1lžíce dijonská
Pokyny
  1. Křen oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno.
  2. Jogurt smícháme s javorovým sirupem, hořčicí a jablečným octem.
  3. Následně přidáme nastrouhaný křen a pořádně promícháme.
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Přelijeme do skleničky, nebo dobře uzavíratelné nádoby, a skladujeme v lednici. Omáčka vydrží v lednici až 1 týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*