Sangrie je oblíbené pití zejména v letních měsících. Základem sangrie je kvalitní červené víno - může být polosuché, které je doplněno o pomerančovou a citronovou šťávu. Zkusit můžeme také sangrii plnou ovoce, nebo v kombinaci s trochu tvrdého alkoholu - třeba bílého rumu. Jak si připravit sangrii přináší recept na Jakvkuchyni.cz!
    
| 
 | 
 
Sangrie je oblíbené pití zejména v letních měsících. Základem sangrie je kvalitní červené víno - může být polosuché, které je doplněno o pomerančovou a citronovou šťávu. Zkusit můžeme také sangrii plnou ovoce, nebo v kombinaci s trochu tvrdého alkoholu - třeba bílého rumu. Jak si připravit sangrii přináší recept na Jakvkuchyni.cz!
     
 | 
          | 
 
Porce     
1 litr     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
10 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 | 
Pokyny    
- Do větší mísy nalijeme víno, pomerančovou a citronovou šťávu.
 - Dochutíme cukrem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
 - Ovoce omyjeme, nakrájíme (jablko bez jádřinců na plátky, pomeranč a broskev také, meloun na kostičky) a přidáme k ochucenému vínu.
 - Přidáme skořici.
 - Zamícháme a dáme do lednice pořádně vychladit.
 - Podáváme s kostkami ledu.
 
Až vyprázdníme láhev od červené vína, nezapomeňte ji vytřídit, protože sklo můžeme recyklovat donekonečna. Použitím tříděného skla při výrobě nového, můžeme ušetřit až 65 % sklářských písků a 90 % energie. Šetříme tak primární zdroje, přírodu a snižujeme množství odpadu, který končí bez možnosti dalšího využití na skládkách. Sklo patří do zeleného kontejneru.
