Osvěžující sangria s melounem

Sangrie je oblíbené pití zejména v letních měsících. Základem sangrie je kvalitní červené víno - může být polosuché, které je doplněno o pomerančovou a citronovou šťávu. Zkusit můžeme také sangrii plnou ovoce, nebo v kombinaci s trochu tvrdého alkoholu - třeba bílého rumu. Jak si připravit sangrii přináší recept na Jakvkuchyni.cz!
Sangrie je oblíbené pití zejména v letních měsících. Základem sangrie je kvalitní červené víno - může být polosuché, které je doplněno o pomerančovou a citronovou šťávu. Zkusit můžeme také sangrii plnou ovoce, nebo v kombinaci s trochu tvrdého alkoholu - třeba bílého rumu. Jak si připravit sangrii přináší recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 litr
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    víno 0,7l červené
    cukr 3lžíce třtinový
    citrón 1ks šťáva
    skořice 1ks
    jablko 1ks na plátky
    broskev 1ks na plátky
    meloun červený, na kostičky
    pomeranč na plátky
Pokyny
  1. Do větší mísy nalijeme víno, pomerančovou a citronovou šťávu.
  2. Dochutíme cukrem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Ovoce omyjeme, nakrájíme (jablko bez jádřinců na plátky, pomeranč a broskev také, meloun na kostičky) a přidáme k ochucenému vínu.
  4. Přidáme skořici.
  5. Zamícháme a dáme do lednice pořádně vychladit.
  6. Podáváme s kostkami ledu.

Až vyprázdníme láhev od červené vína, nezapomeňte ji vytřídit, protože sklo můžeme recyklovat donekonečna. Použitím tříděného skla při výrobě nového, můžeme ušetřit až 65 % sklářských písků a 90 % energie. Šetříme tak primární zdroje, přírodu a snižujeme množství odpadu, který končí bez možnosti dalšího využití na skládkách. Sklo patří do zeleného kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*