Tuňákový steak s melounem


Marek Raditsch je jedním z nejvýraznějších porotců oblíbeného televizního pořadu o vaření MasterChef. Je milovníkem asijské kuchyně a také příznivcem nápadů, kterými je možné vylepšit již tak chutné pokrmy. V dalším dílu seriálu Přestavujeme známé šéfkuchaře práskneme zajímavosti o úspěšném Marku Raditschovi. Více v článku na Jakvkuchyni.cz!
Marek Raditsch je jedním z nejvýraznějších porotců oblíbeného televizního pořadu o vaření MasterChef. Je milovníkem asijské kuchyně a také příznivcem nápadů, kterými je možné vylepšit již tak chutné pokrmy. V dalším dílu seriálu Přestavujeme známé šéfkuchaře práskneme zajímavosti o úspěšném Marku Raditschovi. Více v článku na Jakvkuchyni.cz!
Porce
4 porce
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
Suroviny
    tuňák 800gramů
    vodní meloun 300gramů
    cherry rajčátka 250gramů
    máslo 200gramů
    chřest 150gramů zelený
    pancetta 100gramů
    rybí vývar 100ml z humrů
    kopr 2lžíce čerstvý
    olivový olej 1lžíce
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Jednotlivé porce tuňáka osolíme, následně si na plátky krájíme bagetky a najemno nasekáme kopr. Důkladně očistíme chřest a nakrájíme ho na tenké plátky. Stejně tak očistěte i rajčátka, rozpulte je. V neposlední řadě si připravte vodní meloun tak, že od něj oddělíte slupku a dužinu nakrájíte na menší kousky.
  2. Na osolené porce tuňáka naskládejte lístky bazalky, plátky bagety a takto připraveného tuňáka zabalte do plátku kvalitní slaniny.
  3. Základ omáčky tvoří vývar z korýšů, jehož obsah se v hrnci značně sníží. Po prudkém ohřevu snižte přívod tepla a za stálého míchání k vývaru přidávejte kousky másla pokojové teploty. Ke konci přimíchejte nasekaný kopr a celou směs dochuťte solí s pepřem.
  4. Chřest si pro lepší chuť osmahněte na másle a zakápněte ho citronovou šťávou.
  5. Pokrájená rajčátka s melounem orestujte na olivovém oleji, opět osolte, opepřete a přidejte bazalku.
  6. Na závěr z obou stran osmahněte kousky tuňáka, a to cca 2 minuty z každé strany.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*