Americká klasika nad klasiky – hamburger – je u nás čím dál oblíbenější. A oblíbenou se stává i samotná příprava domácích hamburgerů. Tuto klasiku s obvykle s podáním řádného kusu masa, lze připravit i ve velmi chutné vegetariánské verzi, která není o nic ochuzena! Vyzkoušejte hamburger s domácími houskami a brokolicovým karbanátkem. Jak na to? 
    
| 
 | 
 
Americká klasika nad klasiky – hamburger – je u nás čím dál oblíbenější. A oblíbenou se stává i samotná příprava domácích hamburgerů. Tuto klasiku s obvykle s podáním řádného kusu masa, lze připravit i ve velmi chutné vegetariánské verzi, která není o nic ochuzena! Vyzkoušejte hamburger s domácími houskami a brokolicovým karbanátkem. Jak na to? 
     
 | 
          | 
 
Porce     
7 – 8 bulek     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
35 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 Domácí hamburgerové bulky
 Brokolicové karbanátky
 Dokončení 
okurka
2ks
 
rajče
1ks
 
kečup nebo hořčice
případně dresink
 
salát
ledový
 
cibule
červená cibule nakrájená na kolečka
  | 
Pokyny    
Hamburgerové bulky
- S jejich přípravou začneme nejdříve:
 - V menším hrnci zahřejeme mléko, aby bylo vlažné. Přidáme do něj cukr a droždí a necháme vzejít kvásek.
 - Ve velké míse smícháme mouku se solí, přilijeme kvásek a začneme míchat těsto – pokud používáme robot, použijeme k míchání těsta hnětací hák.
 - Po 2-3 minutách zapracujeme postupně kousky másla a hněteme tak dlouho, dokud se máslo nezapracuje a nevznikne nelepivé a vláčné těsto.
 - Jakmile máme těsto vymíchané, přesuneme do čisté mísy, posypeme trochou mouky, přikryjeme čistou utěrkou a necháme 60 – 90 minut kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
 - Vykynuté těsto dáme na pracovní desku a rozdělíme na stejně velké části – můžeme je převážit, aby každá bulka měla cca 110 g.
 - Každý kousek zpracujeme a vytvarujeme do bulky – natahujeme směrem dolů, abychom měli povrch bulky hladký. Pomocí krouživého pohybu vytvarujeme bulky, spodní část těsta přitlačíme k sobě, aby při pečení bulka nepraskla.
 - Bulky rozdělíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.
 - Poté potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovými semínky.
 - Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20 – 25 minut, dokud nebude povrch bulek krásně zlatavý.
 
Brokolicové karbanátky
- Na karbanátky si nakrájíme na kousky brokolici i s košťálem a uvaříme ji v osolené vodě do měkka.
 - Vodu slijeme a necháme vychladnout.
 - Poté brokolici rozmixujeme s česnekem – nemixujeme úplně, ale ponecháme kousky brokolice.
 - Vejce prošleháme s parmazánem, přidáme k brokolicové směsi.
 - Poté přidáme strouhanku a mouku, osolíme a opepříme a vše promícháme, dokud nevznikne kompaktní směs.
 - Ze směsi odebíráme lžící základ karbanátků a tvoříme placičky o stejné velikosti jako jsou bulky.
 - Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme z obou stran dozlatova.
 
Dokončení hamburgeru
- Hamburger podáváme v měkké nebo opečené bulce (rozkrojenou bulku opečeme na suché pánvi nebo na grilu).
 - Na spodní stranu bulky namažeme kečup, hořčici nebo jiný dresink.
 - Překryjeme salátovým listem, přidáme plátky rajčat, brokolicovou placku, plátky cibule a okurky a přikryjeme horním dílem housky.
 
