Křenová polévka


Když připravujete uzené koleno nebo jiné vařené maso, vodu nevylévejte, ale připravte z ní křenovou polévku. Když nebudete křen vařit, zachová si svou štiplavost.
Když připravujete uzené koleno nebo jiné vařené maso, vodu nevylévejte, ale připravte z ní křenovou polévku. Když nebudete křen vařit, zachová si svou štiplavost.
Porce
4 osoby
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    vývar 1l
    maso 150g uzené maso
    brambor 200g
    křen 50g
    mrkev 1ks
    smetana 1ks zakysaná
    slanina na ozdobení
Pokyny
  1. Ve vodě po vařeném uzeném mase nebo kolenu povaříme mrkev, brambory, koření.
  2. Až změknou, přidáme maso, křen a smetanu, případně nastrouhané jablko.
  3. Po odstavení přidáme nastrouhaný křen a ihned podáváme.
  4. Můžeme ozdobit opečenou slaninou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*