Broskvová polévka

Když se řekne čas polévek, asi si nepředstavíte zrovna léto. S tímto receptem na osvěžující ovocnou polévku, která se servíruje vlažná či vychlazená, si však letos rádi připravíte polévku i během horkých dní.
Když se řekne čas polévek, asi si nepředstavíte zrovna léto. S tímto receptem na osvěžující ovocnou polévku, která se servíruje vlažná či vychlazená, si však letos rádi připravíte polévku i během horkých dní.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    broskve 1/2kg zralé
    citrón 1-2ks
    škrob 20g
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Broskve si pečlivě omyjte, vypeckujte a nakrájené na kostičky vložte do kastrolu.
  2. Takto připravené je podlijte a poduste do měkka.
  3. Až budou hotové, můžete je propasírovat, nebo je rozmixujte tyčovým mixérem (pokud vám vadí slupka tak je třeba je oloupat).
  4. Takto připravenou kaši dochuťte cukrem, špetkou soli, vanilkou a citronovou kůrou, a zalijte vodou.
  5. Celou směs přiveďte k varu a přidejte do ní škrob rozmíchaný ve vodě (pokud nechcete, nemusíte jej dávat, ale uberte vody).
  6. Hotovou polévku dochuťte citronovou šťávou. Chutnat vám bude nejen vlažná, ale také studená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*