Tradiční hummus


Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní.
Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní.
Porce
200 g hummusu
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    cizrna 200g
    citrón 1ks
    česnek 2stroužky
    tahini 2lžíce
Pokyny
  1. Cizrnu opláchněte a nechte ji nejlépe přes noc namočenou ve vodě. Nabobtnanou cizrnu dejte zhruba na 45 minut vařit, poté rozmixujte a přidejte lžíci a půl olivového oleje.
  2. Poté vmíchejte tahini pastu, jemně nasekaný česnek a celou směs rozmixujte.
  3. Dochuťte citronem, a solí.
  4. Ozdobte petrželkou, pokapejte olivovým olejem a můžete podávat. Vytvořte si vlastní chutnou variantu této lahodné pomazánky.
  5. Přidejte své oblíbené bylinky, koření, experimentujte podle své chuti.
  6. V ledničce vydrží humus v uzavřené nádobě zhruba týden.
  7. Fermentovaný hummus bude přirozeným způsobem zakonzervovaný. Stačí do hotového hummusu zamíchat tobolku probiotik nebo půl šálku syrovátky (s živými bakteriemi mléčného kvašení).
  8. Hummus necháte na lince přes noc a pak uložíte do ledničky.
  9. Do směsi můžete vmixovat také nadrobno nakrájené olivy.
  10. Pokud máte rádi oříškovou chuť, do humusu vmixujte nadrobno nasekanou směs oblíbených oříšků.
  11. Pokud dáváte přednost citronovější verzi, do směsi zase vmixujte nakrájenou citronovou dužinu.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*