Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát v sobě spojuje to nejlepší z jarní zeleniny. Brambory, okurka, ředkvičky, červená cibule a čerstvá petržel – jednoduché suroviny, které spolu skvěle fungují. Stačí pár minut a máme na stole skvělou přílohu nebo lehkou večeři.
Jarní bramborový salát v sobě spojuje to nejlepší z jarní zeleniny. Brambory, okurka, ředkvičky, červená cibule a čerstvá petržel – jednoduché suroviny, které spolu skvěle fungují. Stačí pár minut a máme na stole skvělou přílohu nebo lehkou večeři.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 400g
    okurka 100g salátová
    cibule 20g červená
    petržel hladkolistá
Pokyny
  1. Brambory v hrnci zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
  2. Vlažné brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
  3. Do mísy k nim přidáme na tenké plátky nakrájenou okurku, ředkvičky a cibuli.
  4. Přisypeme nasekanou petržel, osolíme, opepříme, dochutíme citronem, přidáme olej, promícháme a můžeme servírovat.

Pokud si koupíme salátovou okurku a brambory v plastové fólii, nezapomeneme ji vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*