Salát s ředkvičkami, pečenými bramborami a koprem

Připravte si lahodný salát z pikantních ředkviček, pečených brambor a zakysané smetany dochucené bylinkami a citronem. Tento salát se skvěle hodí ke grilovanému masu a připravovat ho můžeme podle receptu od Jakvkuchyni.cz po celý rok!
Připravte si lahodný salát z pikantních ředkviček, pečených brambor a zakysané smetany dochucené bylinkami a citronem. Tento salát se skvěle hodí ke grilovanému masu a připravovat ho můžeme podle receptu od Jakvkuchyni.cz po celý rok!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brambor 300g nové
    smetana 100g zakysaná
    ředkvičky 3svazky
    kopr 1hrst čerstvý
Pokyny
  1. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Nové brambory očistíme (neloupeme je), krátce je povaříme (cca 15 minut - pokud jsou menší) a poté je nakrájíme na menší kousky a ještě je orestujeme na oleji.
  3. Zakysanou smetanu dáme do misky, dochutíme solí, pepřem, nasekaným koprem a citronovou šťávou.
  4. Brambory a ředkvičky dochutíme připraveným dresinkem.
  5. Před podáváním ozdobíme koprem a ochutíme čerstvým pepřem.

Co se slupkami od brambor, pokud ještě nejsou naklíčené? Udělejme si z nich další dobrotu! Jak? Pořádně je umyjeme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme dle chuti a vložíme na pečicím papíru do trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. Vařte beze zbytku - více tipů najdete v seriálu Vaříme beze zbytku na Jakvkuchyni.cz! V případě, že bramborové slupky tímto způsobem zpracovávat nechceme, můžeme je využít například na kompostu, nebo je vytřídidit do bioodpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*