Hovězí šiš kebab


Léto se pomalu přehouplo do své druhé poloviny a protože je počasí opravdu dokonale letní, můžeme si užívat letních grilovaček plnými doušky. Kromě klasických steaků si můžete připravit i různé dobroty z mletého masa. Dnes vám přinášíme recept na hovězí šiš kebab, který můžete vyzkoušet třeba hned při příštím grilování.
Léto se pomalu přehouplo do své druhé poloviny a protože je počasí opravdu dokonale letní, můžeme si užívat letních grilovaček plnými doušky. Kromě klasických steaků si můžete připravit i různé dobroty z mletého masa. Dnes vám přinášíme recept na hovězí šiš kebab, který můžete vyzkoušet třeba hned při příštím grilování.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
Šiš kebab
    hovězí maso 500g mleté
    olej 2lžíce
    vejce 1ks
    polenta 1lžíce
    petržel 1lžíce nasekaná
Dip
    jogurt 200g řecký
    česnek 2stroužky
    římský kmín 1/4lžičky
    petržel 1hrst nasekaná
Pokyny
  1. Mleté maso smícháme s vejcem, polentou, olejem a petrželkou, osolíme a opepříme.
  2. Následně necháme odležet 15 – 20 minut.
  3. Maso rozdělíme na stejné díly a vytvoříme z nich masové šišky.
  4. Ty napíchneme na špejli a dáme grilovat.
  5. Mezitím si připravíme dip – smícháme jogurt, propasírovaný česnek a bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme.
Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*