Houbový guláš s pohankovými noky

Tento guláš si svou skvělou chutí získá i zaryté masožravce! Voňavý, sytý a plný lesních hub – perfektní volba pro milovníky vegetariánských jídel i pro ty, kteří chtějí vyzkoušet českou klasiku trochu jinak. Pohankové noky jsou navíc jednoduché na přípravu a bez lepku. Připravte si tento lahodný houbový guláš s pohankovými noky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tento guláš si svou skvělou chutí získá i zaryté masožravce! Voňavý, sytý a plný lesních hub – perfektní volba pro milovníky vegetariánských jídel i pro ty, kteří chtějí vyzkoušet českou klasiku trochu jinak. Pohankové noky jsou navíc jednoduché na přípravu a bez lepku. Připravte si tento lahodný houbový guláš s pohankovými noky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Guláš
    vývar cca 1l zeleninový, nebo voda
    česnek 2stroužky
    cibule 2ks
    kmín 1lžička celý
    paprika 1lžíce sladká mletá
    olej nebo sádlo
Na pohankové noky
    mouka 250g pohanková
    voda 150ml horká
    sůl 1/2lžičky
Pokyny
Guláš
  1. V hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kmín.
  2. Cibuli orestujeme do zlatavé barvy. Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibuli.
  3. Společně restujeme, dokud houby lehce nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Poté již jen krátce orestujeme, aby se paprika rozvoněla (dáváme pozor, aby se nespálila).
  4. Podlijeme vodou, nebo vývarem, a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen, hrnec přiklopíme a asi 30 minut povaříme, aby guláš zhoustl.
  5. Guláš nakonec dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Přidáme také nasekaný česnek a sušenou majoránku.
  6. Guláš můžeme nakonec také zaprášit 1-2 lžícemi mouky.
  7. Guláš podáváme s pohankovými noky.
Noky
  1. Mouku smícháme se solí a přidáme horkou vodu (o teplotě cca 90 °C).
  2. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme váleček, který nakrájíme na malé kousky.
  3. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou na hladinu.
  4. Hotové noky scedíme a můžeme je také krátce orestovat na malém množství oleje.

Prázdné obaly od mouky vytřídíme do kontejneru označeného modrou samolepkou na papír – podle druhu obalu. Slupky a odřezky z cibule a česneku patří do bioodpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*