Stálice mezi saláty je caesar salát, který je jednoduchý, ale chuťově výrazný! Jeho základem je křupavý římský salát, výrazná zálivka s ančovičkami, krutony a parmazán. Je snadné si ho připravit doma – originál obsahuje kuřecí maso a slaninu, ale caesar salát chutná dokonale i bez nich! Zkuste ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Stálice mezi saláty je caesar salát, který je jednoduchý, ale chuťově výrazný! Jeho základem je křupavý římský salát, výrazná zálivka s ančovičkami, krutony a parmazán. Je snadné si ho připravit doma – originál obsahuje kuřecí maso a slaninu, ale caesar salát chutná dokonale i bez nich! Zkuste ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Zálivku připravíme tak, že do mísy dáme žloutky, přidáme sůl, pepř, hořčici, citronovou šťávu a worcesterskou omáčku.
- Poté začneme postupně přilévat olej. Šleháme až směs zhoustne.
- Nakonec do zálivky vmícháme utřený česnek, nasekané ančovičky a nastrouhaný parmazán.
- Salát rozdělíme na listy, které důkladně omyjeme a poté osušíme.
- Listy podélně rozřízneme a nakrájíme na menší kousky.
- Krutony připravíme ze staršího pečiva, které se bude lépe krájet.
- Můžeme je dozlatova orestovat na pánvi nebo je pokapat olejem a opéct v troubě.
- Nakrájený salát promícháme se zálivkou a před podáváním posypeme krutony a hoblinkami parmezánu.
Obaly od ančoviček třídíme podle materiálu: Kovové konzervy do kontejneru označeného šedou samolepkou na kovy. Skleněný obal můžeme opakovaně využít (tzv. reuse), nebo vytřídit do kontejneru na sklo.