Jemně nasládlé batáty, stroužky česneku a špetka majoránky tvoří skvělou kombinaci, která chutná skvěle s tvarohovým dipem! Batátové bramboráky s česnekovým dipem mohou být přílohou, večeří, svačinou ale i netradičním pohoštěním pro návštěvy. Připravte si batátové bramboráky s tvarohovo-česnekovým dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Jemně nasládlé batáty, stroužky česneku a špetka majoránky tvoří skvělou kombinaci, která chutná skvěle s tvarohovým dipem! Batátové bramboráky s česnekovým dipem mohou být přílohou, večeří, svačinou ale i netradičním pohoštěním pro návštěvy. Připravte si batátové bramboráky s tvarohovo-česnekovým dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Pokyny
- Batáty i brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla.
- Přidáme prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku.
- Nakonec do směsi postupně po částech vmícháme mouku, aby vzniklo hustší těsto.
- V pánvi rozehřejeme olej a pomocí lžíce tvarujeme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
- Placičky podáváme s dipem z tvarohu, který dochutíme nasekaným česnekem, solí a pepřem.
Slupky z batátů, brambor i česneku patří do kontejneru označeného hnědou samolepkou na bioodpad. Nechte se inspirovat se zero waste recepty v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.