Odpočaté bramborové placky


Jaký recept nám doporučuje šéfkuchař luxusní restaurace Oldřich Sahajdák? Má rád jednoduchá a dobrá jídla, proto se s námi podělil o recept na vynikající bramborové placky.
Jaký recept nám doporučuje šéfkuchař luxusní restaurace Oldřich Sahajdák? Má rád jednoduchá a dobrá jídla, proto se s námi podělil o recept na vynikající bramborové placky.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    brambory 1kg vaření
    sůl 20g
    vejce 2ks
    škrob 1lžíce bramborový
Pokyny
  1. Vařené brambory smícháme se solí.
  2. Přiklopíme je a necháme přibližně 7 dní kvasit.
  3. Následně brambory rozmačkáme.
  4. Přidáme vejce, sůl a lžíci bramborového škrobu.
  5. Směs vypracujeme do těsta a tvoříme placičky.
  6. Opečeme je na suchu, nejlépe na grilu a máme hotovo.

Placky nám poslouží jako výborná příloha. Skvěle si na nich pochutnáme i se smaženou cibulkou, nebo paštikou s bylinkami. Dobrou chuť!

Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*