Odpočaté bramborové placky

Jaký recept nám doporučuje šéfkuchař luxusní restaurace Oldřich Sahajdák? Má rád jednoduchá a dobrá jídla, proto se s námi podělil o recept na vynikající bramborové placky.
Jaký recept nám doporučuje šéfkuchař luxusní restaurace Oldřich Sahajdák? Má rád jednoduchá a dobrá jídla, proto se s námi podělil o recept na vynikající bramborové placky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 1kg vaření
    sůl 20g
    vejce 2ks
    škrob 1lžíce bramborový
Pokyny
  1. Vařené brambory smícháme se solí.
  2. Přiklopíme je a necháme přibližně 7 dní kvasit.
  3. Následně brambory rozmačkáme.
  4. Přidáme vejce, sůl a lžíci bramborového škrobu.
  5. Směs vypracujeme do těsta a tvoříme placičky.
  6. Opečeme je na suchu, nejlépe na grilu a máme hotovo.

Placky nám poslouží jako výborná příloha. Skvěle si na nich pochutnáme i se smaženou cibulkou, nebo paštikou s bylinkami. Dobrou chuť!


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*