Křupavé bramborové placky

Pokud nám od oběda zbyly brambory nebo bramborová kaše, je právě teď ideální chvíle připravit si bramborové placky. Jak na to? 
Pokud nám od oběda zbyly brambory nebo bramborová kaše, je právě teď ideální chvíle připravit si bramborové placky. Jak na to? 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambory 1kg ideálně varný typ C
    mouka 250g polohrubá
Pokyny
  1. Připravujeme-li bramborové placky bez toho, aniž bychom měli zbytek bramborové kaše , uvaříme si nejdříve brambory ve slupce. 
  2. Necháme je vychladnout a poté oloupeme. 
  3. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. 
  4. Rozprostřeme je v tenké vrstvě na pracovní desku, osolíme a zaprášíme moukou. 
  5. Vypracujeme pevnější těsto. 
  6. Z těsta tvoříme placky a ideálně je pečeme na litinové pánvi, nebo přímo na plotně, pokud máme možnost. 
  7. Hotové placky potřeme máslem, sádlem nebo také povidly a cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*