Dýňová polévka s koriandrem: dokonalá kombinace podzimu

Dýňová polévka s koriandrem: dokonalá kombinace podzimu

Dýně Hokkaido má svou specifickou, lehce oříškovou chuť, která se hodí jak pro slané pokrmy, polévky nebo nádivky, tak i pro sladké dezerty. Je bohatá na vitamíny a minerální látky. Pro svou nízkou energetickou hodnotu, vysoký obsah vlákniny a detoxikační účinky je vhodná i jako součást jídelníčku při redukční dietě.
Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
Houbová nádivka jako od babičky

Houbová nádivka jako od babičky

Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Kedlubnová polévka

Lehká kedlubnová polévka

Říká se, že polévka je grunt. Ale když venku padají teplotní rekordy, na hutnou polévku často není chuť. Zkuste proto proto lehkou polévku z kedluben.
Plněná rajčata kuskusem

Plněná rajčata kuskusem

Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
Fenyklovo rajčatová polévka

Fenyklovo rajčatová polévka

Obyčejná rajčatová polévka získá díky fenyklu šmrnc a nezvyklou chuť. Fenyklové krutony jsou navíc zdravější než jejich varianta z pečiva.
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Obyčejná cibule se promění v nebeskou krmi. Francouzský recept je nenáročný na suroviny, práci i čas. Odmění se vám ale božskou chutí, dá vám energii a radost do života. Víte, že ve Francii se říká, „kam chodí cibule, nechodí lékař“?
Rýže s kuřetem a vlašskými ořechy

Rýže s kuřetem a vlašskými ořechy

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.